Blogg

Sov bättre

15 maj 2016

När det handlar om förbättring ska man börja vid grunden. Man kan inte bygga ett fint tak om man inte första har ett golv och väggar, det är enkel logik. SÅ hur är det med din sömn? Sover du bra? Får du 6-8 timmars ostörd sömn per natt? Har du småbarn är det förståeligt att det blir lite sisådär med sömnen ett tag, men i övrigt finns det ingen riktig ursäkt.

Man kan ha störd nattsömn av många anledningar, stress och oro är några av de vanligaste. Andra faktorer ärmat och dryck, man ska till exempel undvika uppiggande drycker som kaffe ett visst antal timmar innan läggdags - men det säger sig självt.

Ta en titt på dett aklipp om du inte tycker att din sömn är tillfredsställande, utgå sedan från vad du kan jbba med. God sömn är verkligen viktigt för ett stabilt och harmoniskt liv.

https://www.youtube.com/results?search_query=better+sleep

God form är ditt eget ansvar

13 maj 2016

Det går en trend i träning nu, det kan ingen ha undgått. Idag behöver vi en sådan trend för de allra flesta jobb kräver att vi sitter still. Aldrig förr har människan varit så överviktig och aldrig förr har sjukdomar relaterade till dålig kondition varit så vanliga dödsorsaker. Vi gör vad vi kan för att forska på hur man motverkar hjärtsjukdomar, samt hur man räddar de som drabbas, men det allra viktigaste arbetet ligger såklart i förebyggandet av dem.

Människan är skapad för att röra på sig, förr i tiden arbetade vi hela dagarna ute på fälten. Vi arbetade hårt, slet, drog, bar och skyfflade. Innan dess var vi tvungna att jaga för brödfödan vilket krävde ännu starkare och snabbare kroppar. Dessutom så stod tillgången till mat i direkt proportion till hur hårt vi arbetare - och en del tur. Idag har vi mer mat än vi kan äta upp och inget som tvingar oss att gå ett enda steg om vi inte har lust.

Anlita - eller varför inte bli - en personlig tränare

Allt fler säker sig till en personlig tränare i Göteborg såväl som på andra håll i Sverige när det är dags att komma i form och en PT utbildning i Stockholm ger garanterat jobb efter avslutad utbildning. Det finns inget mer effektivt vis att komma i form på än att anlita en personlig tränare och den populäraste träningsmetoden just nu - cross fit - påminner väldigt mycket om just de "träningsaktiviteter" man fyllde sina arbetsdagar med förr i världen. Man rör sig dessutom ofta ute i naturen, vilket är välgörande på många plan.

Det är var och ens ansvar att hålla sin kropp starkt och hälsosam, det sker inte av sig självt. Med en personlig tränare blir jobbet effektivare.

Första hjälpen kurs kan göra att du känner dig som ett bättre du!

7 maj 2016

Att hjälpa någon annan är ofta ett sätt som gör att man själv mår bra. Det finns många sätt att hjälpa andra på, men ett av de mest viktigaste ögonblick är när något råkat ut för en olycka eller liknande. För att kunna hjälpa till när en sådan skett så är det bra om man kan första hjälpen. Du kan gå en första hjälpen kurs hos Hjärtgruppen för att lära dig vad du ska göra om du exempelvis är först på en olycksplats. På en första hjälpen kurs får du även lära dig att hantera olika typer av skador. Bland annat kommer du att kunna frigöra luftvägar, stoppa blödningar och förebygga chocker. Att använda en förbandslåda är även det något som man får lära sig på en första hjälpen kurs.

Första hjälpen extra kurser

En första hjälpen kurs kan du boka in på Hjärtgruppen.se. De har även tillval av olika sorters kurser som kan väljas;

 • Brännskador
 • Psykisk första hjälp
 • Akuta sjukdomar
 • Kläm-och krossskador
 • Fallskador samt nack- och ryggskador
 • Kem-och frätskador
 • Ögonskador

Det är smart att även välja till flera tillvalskurser för att ytterligare lära dig hur man gör. Det kan göra skillnad för en människa som råkar ut för en olycka. Du kan även passa på att gå en HRL utbildning hos Hjärtgruppen så får du ytterligare bra kunskaper.

Kläder i rätt storlek

1 maj 2016

Det finns en strikt storleksnorm ute i butikerna och den sträcker sig från storlek XS till storlek XL. Den som behöver större än XL kläder får nöja sig med utbudet på avdelningar för särskilt storvuxna och det utbudet är i regel ganska deprimerande om vi ska vara helt ärliga. I butiker där man specialiserat sig på stora kläder har funktion alltid företräde, det är som att man som storvuxen människa inte får kräva snygga, välsittande kläder till schyssta priser. Det är inte så lite diskriminerande om man tänker efter ordentligt.

Stor och stolt med stil

Det finns dock undantag till denna annars utbredda regel och ett av dessa undantag är suveräna Motley Denim - en butik med stora kläder för killar med stil. Hos Motley Denim finns bara XL kläder och uppåt, ända upp till 8XL faktiskt. Samtidigt har jeansen modernt snitt, skjortorna hipp skärning och hoodiesarna intressanta detaljer. Tiden då man som storvuxen skulle försöka anonymisera sig själv gneom att bära menlösa kläder är bannemig förbi och det hjälper Motley Denim till med att förverkliga.

Diskriminerande storleksnorm

Det ska inte vara nedslående att köpa nya kläder - tvärtom! Så många smala människor har kläder som hobby, så varför skulle inte personer som drar några storlekar större få samma möjlighet?

På Motley Denim finns inte bara stora kläder av alla de slag, utan också accessoarer som bälten, hattar och scarves m.m. Du ska förhoppningsvis inte bara behöva handla dina kläder från Motley, men om du måste så går det - för där finns allt.

Du kille på jakt efter stora kläder, hoppas att jag berikat ditt utbud litegrann, och du tjej som har svårt att köpa kläder till din bredryggade kille i present, Motely Denim har precis det du behöver!

Own it!

Ett bättre du – Med massage

29 apr 2016

Att ta hand om dig själv och din kropp gör att du känner dig som ett bättre jag. Du blir piggare, starkare och friskare. Massage är ett ypperligt sätt att ta hand om både kropp och sinne på och det rekommenderas starkt att du testar detta. Massage är en slags behandling för kroppen där massören gnider, kramar och knådar din kropp på olika sätt. Det finns en mängd olika typer av massage och en del av dem skiljer sig åt, men principen är den samma och slutresultatet, en kropp som mår bra är även det man uppnår med alla typer av massage. Om du är ute efter en massage i Göteborg så kan du söka efter en bra massör via Timecenter.se. Denna söktjänst kan hjälpa dig att hitta massörer, men även andra salonger inom skönhet.

Boka in en massage enkelt med TimeCenter

Känner du att du har behov av att koppla av eller om du har stela muskler eller att du vill få ett bättre jag så kan du via Timecenter.se hitta rätt massage i Göteborg som passar dig. Det finns idag flera varianter av massage som vi precis nämnde. Om du är stressad, psykiskt eller fysiskt så är det bra att boka in en klassisk massage. Denna typ av massage passar i stort sett alla. Om du har svårt att sova så kan en taktil massage hjälpa dig. Den lindrar även smärta och stress. Denna massage går till lite annorlunda mot en klassisk massage och baseras på basala rörelser istället för att kroppen knådas.

Utrymme för dina behov

27 apr 2016

Om det är något vi i regel prioriterar för lite så är det oss själva, hela denna bloggs syfte är att lyfta fram denna problematik. Vi sätter många andra behov före våra egna - chefens, barnens, partnerna, föräldrarnas osv... Det är när vi gör så som vi känner oss otillräckliga för om vi själva inte får den uppmärksamhet vi behöver för at må riktigt bra så har vi inte heller tillräckligt med ork att ge det vi så gärna vill ge till de vi älskar och respekterar. Det är en ond cirkel, men om vi gör oss emdvetna om våra egna behov, och priopriterar dem, så kan vi bryta den onda cirkeln och bli våra bästa jag i alla kategorier.

Massage och beröringens kraft

Ett mycket smidigt sätt att varva ner, koppla av och njuta ostört är att unna sig regelbunden massage. Man ska inte vänta tills kroppen gör ont och man måste gå och få massage, utan boka en tid någon gång per vecka/månad (så ofta plånboken tillåter) för att få sig en rejäl uppmjukning i ljuv miljö. Massage erbjuds på många ställen i Malmö, men en favorit är Benze som erbjuder thaimassage i Malmö. Den som testat denna massagevariant vet hur välgörande det är. Man kommer ut som pånyttfödd!

Spa

Förutom regelbundna massagesessioner bör man någon gång per halvår/år unna sig en spaupplevelse där allt fokus ligger på en själv och ens behov över en hel dag eller upp till flera dagars tid. Det finns ett spa i Skåne som alltid levererar och det är Hälsooasen. Här får man underbara behandlingar i fantastiskt rogivande miljö. 

Det är ditt eget ansvar att må bra så ta tag i det!

Få bättre hälsa med Reuma Shop

27 apr 2016

 

Reuma Shop är ett företag som tillhandahåller ett stort sortiment för att personer med reumatism ska få bättre hälsa, mindre smärta och ett bättre och mer självständigt liv. I sortimentet finns det produkter för träning, kosttillskott och framförallt hjälpmedel för ett bättre och mer självständigt liv. Eftersom  många reumatiker drabbas hårt av smärta och värk finns det även smärtlindringsprodukter såsom TENS och olika sorters spikmattor.

För att få en bra hälsa så är det viktigt att både hålla sig i form och att äta och sova bra. Med produkter från TEMPUR så sover man ofta bättre och deras produkter ger ett bra ergonomiskt stöd. Det unika med TEMPUR är att materialet anpassas efter din  kroppsform och inte tvärtom. Det ger kroppen både bra stöd men man kan även få bättre blodcirkulation eftersom kroppen får en bättre sovställning.

Genom att sköta sin medicinering, sjukgymnastik, träning, kost och smärtlindring är vi på Reuma Shop övertygande om att man kan få bättre hälsa. Att träna är väldigt viktigt för reumatiker och att bygga upp kroppen för att undvika skov. Ibland kommer livet emellan men det är viktigt att fortsätta kämpa. Allt detta måste dock harmonieras och tas små steg på vägen för en bättre hälsa.

Ett bättre transportkoncept

14 apr 2016

Vi känner väl till kollektivtrafikens många fördelar - inte minst för miljön, men också för alla de som behöver resa mellan olika platser men saknar ett eget fordon. Kollektivtrafiken i Sverige är väl fungerande om man sätter den i förhållande till många andra länders; den opererar med bussar, tåg, spårvagnar och tunnelbanor. Ju mer man kan åka kollektivt, desto bättre för både ens personliga ekonomi som för samhälle och miljö i stort.

Men, kollektivtrafiken är bara utformad för transport av människor, inte gods... 

Transport24 är ett transportföretag med bas i Göteborg som tagit sig en rejäl funderare kring det här. Varför skulle man inte kunna utforma en typ av kollektiv godstrafik som dessutom sträcker sig över landsgränserna? Det skulle innebära färre halvtomma transportbilar, färre omvägar och större flexibilitet. Man gjorde slag i saken och leder idag den framgångsrika transportverksamheten Cargospace24.

Hur funkar det?

Alla transportörer, storföretag såväl som ensamma verkare, kan skapa en profil på transport24.se - det är en enkel och snabb process. Varje gång som man sedan loggar in på sin profil så får man uppdateringar i realtid om var det finns gods att hämta upp samt var detta ska levereras och om man kör denna sträcka, samt har utrymme i sin lastbil, så är det bara att kontakta transportkunden och erbjuda sitt utrymme. Tjänsten fungerar omvänt också, alla lastbilar som är inloggade är markerade på en karta med info om lastutrymmets status - full, halvfull eller tom.

Detta är framtidens transportsystem och under de år som Cargospace24 funnits har intresset för tjänsten vuxit i raketfart. Vi måste alla göra vad vi kan för en grönare framtid på ett sätt som inte kompromissar med effektivitet, där ligger företag som Cargospace24 i framkant.

Slösa inte viktig tid och energi på städning

12 apr 2016

För att varje människa ska kunna utnyttja sin fulla potential så måste hon hålla fokus på de saker hon gör bäst, samt de saker som hon tycker bäst om att ägna sig åt. Vissa människor älskar att städa och organisera, men för de allra flesta av oss så är städningen ett nödvändigt ont. 

De allra flesta har heltidsjobb och många har dessutom barn som ska ses efter när arbetsdagen är slut. Det finns bara så mycket ork i varje människa och att ta itu med dammsugning och toalettskurning på helgerna är sällan det man suktar efter.

Många väljer städhjälp

Att anlita en städfirma för att hjälpa en med just den biten blir allt vanligare och det ska absolut uppmuntras. Vi måste lära oss att sålla bort de göromål i vardagen som är de riktiga energitjuvarna; de saker som ofta föranleder onödiga spänningar i relationer och humör och städninen är just en sådan sak. Faktum är att allt fler mnniskor inser värdet i att anlita en städfirma, det kunde man läsa om i DN redan år 2011.

Det finns en städfirma i Stockholm som erbjuder hjälp med allt från vanlig hemstädning till annan form av städning som t ex flyttstädning. Varför trötta ut sig själv med tidskrävande, humörssänkande sysslor när det finns en enkel lösning. 

Är du i flyttagen gäller samma sak, Städenergi heter städfirman som erbjuder effektiv flyttstädning i Stockholm, anpassad efter just dina behov. Visst kostar det litegrann, men det är faktiskt struntsummor i jämförelse med den tid du vinner - för att inte tala om alla spänningar och all stress som du slipper. Städhjälp är en investering för hälsan - och för ett bättre du.

 

Bli en bättre entreprenör

2 apr 2016

Är du egen företagare? Eller drömmer du kanske om att starta eget? Tycker du att processen är/verkar komplicerad med saker som bokföring, företagsförsäkring, avtal och intyg av olika slag - för att inte nämna marknadsföringen av dina varor/tjänster att hålla reda på.

Skaffa kött på benen

Det krävs driv för att orka med ett eget företag - arbetsdagarna blir lätt långa - men har man en affärsidé som går hem i stugorna, samt ambitionen att lyckas, så finns det inget som egentligen kan hindra en. När man ägnar sig åt något man brinner för så gör det sällan något att arbetsdagarna blir långa.

Information om allt som har med företagande att göra finns tillgängligt på nätet. På företagande.se hittar du till exempel suveräna mallar för saker som arbetsgivarintyg och anställningsavtal - saker som kan kännas svåra att själv författa från scratch.

Alla kan bli lyckade entreprenörer - på sina egna villkor

Att vara entreprenör och egenföretagare kan innebära så olika saker för olika företag. Det är inte alls samma sak att vara chef över en miljonkedja som det är att sälja sina egenhändigt producerade silversmycken via en liten webbshop på nätet. Båda personer är dock egenföretagare. Du som är novis gör klokt i att samla på dig så mycket information du kan på nätet, samt samtala med Arbetsförmedlingen, innan du bestämmer dig för att ta steget och öppna eget. Om Arbetsförmedlingen tror på ditt koncept kan du bli beviljad ett starta eget bidrag som är huld värt för den som börjar från noll.

Ett bättre jag? Om kroppsideal och plastikkirurgi

15 mar 2016

Idag har vi ett samhälle som talar om för oss hur vi bör se ut och hur vi inte ska se ut. Det matas till oss ständigt via tv, reklam, radio och tidningar. Detta är rätt, detta är fel! Klä dig på detta vis, gå ner 10 kilo! Hela tiden talas det om hur vi ska tänka och vad vi ska göra. Det gör att många, främst unga kvinnor blir osäkra på sig själva. Jag ser dock inga fel i att kunna förbättra sig själv, om det är vad som krävs. Att genomgå exempelvis en plastikkirurgi i Göteborg för att förstora brösten, eller förminska dem är upp till var och en. Men det är just det vad jag är ute efter! Det ska vara ett eget val, inte för att media talat om för alla att denna storlek på bröst är det som gäller. För många andra, kan plastikkirurgi i Göteborg vara räddningen efter en olycka eller för att man av någon annan anledning har en deformerad kroppsdel. Om du av någon anledning tillhör dem som vill göra ett ingrepp av något slag, välj en klinik du känner dig trygg med, som ser till dina önskningar och din kropps förutsättningar.

Besök Gerlee

Jag har pratat med många vänner som funderat över eller har tagit steget att göra en plastikkirurgi i Göteborg. De alla har rekommenderat Gerlee. Här finns det specialister som lyssnar på just dig! De utför inte bara kirurgiska ingrepp på denna klinik, utan de har även andra typer av skönhetsbehandlingar

Fler hjärtstartare kan rädda liv

8 mar 2016

Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst, gammal som ung och det spelar ingen roll om du lever hälsosamt eller inte. Plötsligt hjärtstopp inträffar när hjärtat slår så fort att det flimrar istället för att pumpa blod till kroppen och hjärnan. Det är idag cirka det 10 000 personer som drabbas av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus. Ett obehandlat hjärtstopp kan leda till döden inom några minuter. Av 10 000 personer som drabbas är det få som överlever, kring 500 personer bara. Ett hjärtstopp kräver nästan alltid en hjärtstartare för att öka chanserna. Tillsammans med hlr och hjärtstartare är chanserna större att personen som drabbas överlever. Om en person drabbas av plötsligt hjärtstopp är de första minuterna kritiska. Genom att ha tillgång till en sådan omgående, är chansen större att rädda personen som drabbas av plötsligt hjärtstopp. Det behöver placeras ut mer hjärtstartare, sådana vi finner på Hearty.se, samt att vi utbildar fler att använda dem.

Köp en hjärtstartare hos Hearty

Bakom Hearty.se finns Elia Malmsten och Klas Granström som de startade sitt företag för att kunna förenkla möjligheter för alla, företag och privatpersoner, att välja ut och köpa fler hjärtstartare. Om man kan se till att fler personer köper hjärtstartare och att de lär sig hur man ska använda dem så kan vi rädda fler liv. Om vi dessutom lär andra att använda dem och framför allt våga använda dem, så kan man rädda fler ännu liv. Besök hearty.se där det går att köpa både hjärtstartare och tillbehör.

Bli stark med ekologisk ashwagandha

25 nov 2015

Ekologisk ashwagandha är en produkt som är helt naturlig, som nu finns att få i form av kapslar. Ashwagandha betyder ”att ge styrka som en häst”. Denna ört används inom Ayurveda och den är känd som en tonic som föryngrar. Eftersom den är adaptogen, så kan den både ge dig energi eller lugna dina sinnen.

Chaga i tablettform

Chaga tabletter är för dig som vill ha något nåt magen, hjärtat och levern. Sprängticka är ett annat namn för Chaga. Det är en svamp, som lever som parasit på björkträd. Denna svamp har man känt till och använt i flera hundra år världen över. I Kina användes den främst för att få en hälsosam balans och att främja livslängden. I Ryssland använder man den än idag som en allmän tonic. Chaga har bland annat även dessa hälsofördelar:

 • Stödjer immunförsvaret
 • Stödja kroppens förmåga att eliminera gifter
 • Matsmältningen
 • Antibakteriella och desinficerande egenskaper vid behandling av gastrit och andra gastrointestinala tillstånd

Beställ dina produkter på iForma

Både Ashwagandha, Chaga och många andra bra och naturliga hälsoprodukter hittar du på iForma. Beställ online och du får en snabb, tillförlitlig leverans. Iforma har ett brett sortiment av rawfood, superfood, detox, vikt, träning, vitaminer och naturliga kosttillskott. Alla produkter som du hittar på deras hemsida är naturliga, och många av dem har använts i århundanden som en naturlig del av livet. Så för att må bra på naturligt sätt, beställ du också.

En djungel av barnvagnar

21 sep 2015

Hur fantastiskt det än är att få barn, så är det en djungel när man väl ska köpa barnvagn och andra saker inför deras nedkomst. En del väljer att köpa på sig allt innan barnet kommer, medan andra tar lite då och då. Vissa saker är dock bra att se till att ha köpt och ha hemma innan barnet kommer. Där ibland är det kläder, säng och barnvagn man bör se till att ha köpt. En barnvagn som rekommenderas av många är Bugaboo Bee. Den barnvagnen, samt även andra saker du kan behöva köpa inför ankomsten finner du hos Pyret & Snäckan. Det är smidigt när man kan handla det man behöver på nätet och få det levererat hem. Särskilt om man är höggravid och inte vill ge sig ut. Det bästa med Pyret & Snäckan med, är att om du inte är nöjd med barnvagnen, så kan du byta ut den! Jättesmart, om man inte har kunnat komma iväg och testköra olika typer innan.

Pyret & Snäckan – har det mesta till barnen

Pyret & Snäckan startades 2011 av Hanna och John Hadenius, De erbjuder en mängd produkter för föräldrar och barn. Här hittar du saker som du behöver så som bilbarnstolar, mata, ammningskuddar, och Baby Björns sortiment. Pyret & Snäckans tre nyckelord är kvalité, god service och snabba leveranser.

Flera typer av barnvagnar

Pyret & Snäckan erbjuder dessa barnvagnsmodeller:

 • Bugaboo
 • Bexa
 • Trille
 • Tako
 • Mountain Buggy

WeGot har utemöbler för dig

14 sep 2015

wegot.se hittar du ett stort utbud av trädgårdsmöbler för alla smaker. Du hittar allt från små caféset till balkongen till stora soffgrupper som passar bra på den stora altanen eller i trädgården. Du kan beställa alla dina möbler på WeGots hemsida och få det levererat hem på 1-4 dagar. Vill du hellre testsitta och prova dig fram så kan du åka till deras fysiska butik som ligger i Malmö. Där hittar du hela 1200 kvm med möbler! Så befinner du dig i närheten, passa på.

Trädgårdsmöbler

Hos Wegot hittar du bland annat dessa typer av utemöbler:

 • Konstrotting
 • Matgrupper
 • Trämöbler
 • Dynbox
 • Sittsäckar
 • Stolar & Fåtöljer
 • Solsängar

WeGot har ett stort utbud när det kommer till utemöbler och du hittar säkerligen vad du behöver. Beroende på ytan på din uteplats så passar olika typer av trädgårdsmöbler bäst. Passa gärna på att köpa en grill och lite plädar och kuddar att lägga i din trädgårdssoffa eller stolar. Dessa filtar och kuddar kan du sedan lägga i dynboxen när du inte använder dem. WeGot har även produkter för att vårda de olika typerna av trädgårdsmöbler som de har, så passa på att investera i det samtidigt. Att vårda dina möbler efteråt är nämligen viktigt så att de håller i flera säsonger framöver.

Sköt om dina utemöbler

På expressen.se kan du få många bra tips på hur du bäst sköter om dina trädgårdsmöbler. På vintern är det viktigt att skydda dem från snö med mera, så täck över dem med plast om du inte har möjlighet att ta in dem. Se till att minst en gång per säsong tvätta av dina möbler, med såpa eller diskmedel. Olja in dina trämöbler, men gör det i skuggan! För fler tips så läs hela artikeln!

← Äldre inlägg