« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Årets makeover - en runsten

Allting kan förbättras, ellerhur? Det är i alla fall själva grundtanken med den här bloggen. Men det finns kanske vissa saker som inte ska röras över huvud taget? Som gamla reliker. Och runstenar. Varför tar jag upp det här? Jo, jag läste den här artikeln i Aftonbladet idag och om du inte känner för att trycka på länken så kan jag berätta att den handlar om den runsten föreställande en människa på skidor. Runristningen sägs vara runt 5000 år gammal och är en nationell helgedom i Norge, där den har sin hemvist. För några dagar sedan blev den föremål för ganska hård kritik av ett barn som ansåg att ristningen behövde fördjupas och förbättras för att synas bättre - så barnet karvade loss. Den nationella helgedomen anses vara förstörd efter barnets goda intentioner och nationell sorg har brutit ut i Norge. Allt kan inte "förbättras".

I år vill jag utomlands

Suget efter en riktigt perfekt skidtur nerför ett spännande berg någonstans väcktes när jag läste om den förstörda gamla skidåkaren i Norge och jag börjar längta efter vintern och den årliga skidsemestern. Vart ska det bära i år? Jag väger mellan Val Thorens i Frankrike och Bad Gastein i Österrike. I år vill jag bort från de nordiska fjällen och uppleva något lite mer extravagant. 

 

Har du någon erferenhet av någon av nämnda skidorter? Jag är inte nybörjare men heller inte proffs så jag vill att det ska finnas gott om variation när dte gäller backar. Det ska också finnas gott om bra liftar. 

11 Aug 2016