« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Bättre bett

Tänderna är en oerhört viktig kroppsdel, inte bara rent praktiskt - eftersom det är tänderna som möjliggör intagande av föda - utan även estetiskt. En människa med ett hämmat leende; eller tänder som sitter väldigt snett; eller ett bett som inte smickrar ansiktet är inte sitt vackraste jag, hur man än vänder och vrider på saken. Tandreglering syftar i första hand till att hjälpa människor med sitt bett av praktiska skäl, för många gånger kan ett felaktigt bett skapa problem vid just matintag och liknande, men i andra hand också hjälpa människor av estetiska skäl. Det är i stor mån med leendet man förmedlar sina känslor och det måste man kunna använda med gott självförtroende.

Tandreglering som inte syns

Att bära tandställning är komplexartat för en del. En fast tandställning är verkligen något som syns och märks och bland tonåringar är det kanske en vanlig och - förhoppningsvis - vanlig och accepterad syn. Vuxna som väljer att genomgå tandreglering med tandställning känner sig sällan bekväma med att plötsligt få blickar och kommentarer kring beslutet. Det är då en osynlig tandställning är ett suveränt alternativ.

Ungdomar får ju gratis tandvård (inklusive tandreglering) upp till 20 års ålder, därefter få man betala ur egen ficka. Ungdomar kan inte välja osynlig tandställning gratis, utan får betala mellanskillnaden vilket allt fler faktiskt väljer att göra. 

Satsa på leendet

SMAJLA är ett svenskt tandcentral som riktat in sig på just estetisk tandvård och deras expertområde är just osynlig tandställning. Vill du satsa på ditt välmående så börja med tänderna - det gör underverk!

30 Aug 2016