« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Bli en bättre entreprenör

Är du egen företagare? Eller drömmer du kanske om att starta eget? Tycker du att processen är/verkar komplicerad med saker som bokföring, företagsförsäkring, avtal och intyg av olika slag - för att inte nämna marknadsföringen av dina varor/tjänster att hålla reda på.

Skaffa kött på benen

Det krävs driv för att orka med ett eget företag - arbetsdagarna blir lätt långa - men har man en affärsidé som går hem i stugorna, samt ambitionen att lyckas, så finns det inget som egentligen kan hindra en. När man ägnar sig åt något man brinner för så gör det sällan något att arbetsdagarna blir långa.

Information om allt som har med företagande att göra finns tillgängligt på nätet. På företagande.se hittar du till exempel suveräna mallar för saker som arbetsgivarintyg och anställningsavtal - saker som kan kännas svåra att själv författa från scratch.

Alla kan bli lyckade entreprenörer - på sina egna villkor

Att vara entreprenör och egenföretagare kan innebära så olika saker för olika företag. Det är inte alls samma sak att vara chef över en miljonkedja som det är att sälja sina egenhändigt producerade silversmycken via en liten webbshop på nätet. Båda personer är dock egenföretagare. Du som är novis gör klokt i att samla på dig så mycket information du kan på nätet, samt samtala med Arbetsförmedlingen, innan du bestämmer dig för att ta steget och öppna eget. Om Arbetsförmedlingen tror på ditt koncept kan du bli beviljad ett starta eget bidrag som är huld värt för den som börjar från noll.

2 Apr 2016