« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Det är viktigt att gå till tandläkaren

Vi alla vill ju att våra tänder ska vara friska och att munnen ska vara fräsch. Genom att gå regelbundet till tandläkaren så kan man få en bättre tandhälsa. Det har till och med gjorts forskning på detta att de som regelbundet går på tandläkarkontroller får behålla fler tänder än de som inte gör det. Det är brittiska forskare som analyserat och tagit fram resultat genom studier. Om du går regelbundet till tandläkare Eskilstuna så kan du få en bra feedback på statusen på tänderna så väl som hur väl du själv kan hålla rent i munnen. Att besöka en tandläkare regelbundet gör även att du snabbt kan få hjälp om det visar sig att det finns en begynnande skada.

Viktigt sköta om tänderna hemma

Utöver att gå till tandläkaren regelbundet så gäller det att även sköta sina tänder hemma på ett bra sätt. Du bör borsta dem morgon och kväll med en bra tandborste. Det under minst två minuter. Sedan är det bra att även använda tandtråd. Du bör även borsta tungan samt inte tugga tuggummi mer än 10 minuter. Du bör även låta munnen och tänderna vila mellan måltiderna samt dricka vatten då du är törstig. 

Förvånansvärt många vet inte hur man sköter sina tänder eller mun. Som tur är så kan man då gå till en tandhygienist som kan visa på vilket sätt du bör borsta tänderna samt att han eller hon kan ge dig andra bra råd.

 

28 Jan 2020