« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Envisa stubbe

Här hemma hos oss "på min gata hemma i staaan" så har vi haft några träd stående. I höstas kom det en kille och tog ner dem och kvar blev bara stubbarna. Först tyckte vi att det var rätt snyggt men efter lite funderingar fram och tillbaka så bestämde vi oss för att ta bort dem. 

Sagt och gjort - jag gick först på stubbe nummer ett med en yxa, ett spett och en spade... och en såg, en stor avbitartång, bilen med dragkrok och bogserlina och innan allt var färdigt hade jag nog rabblat upp varenda svordom jag kan! Dessutom uppfann jag säkert ett helt gäng med nya svordomar! Sen googlade jag på stubbfräsning. Ganska snabbt hittade jag en firma som har gjort tusentals med stubbfräsning i Nacka.

Det gick löjligt snabbt

Stubbe nummer ett tog mig ungefär tre dagar att få bort, och en dag att snygga till efter jobbet var klart. Nu kom proffsen och jag måste säga att det var imponerande att se dem jobba. En kille, som också jobbar med stubbfräsning på Värmdö, förklarade snabbt att de går ner med en slags fräs rakt ner i stubben och helt enkelt demolerar den. 

Sedan får de spån som blir kvar vara med och fylla hålet. De fräste bort resterande tre stubbar och innan det var dags att äta lunch hade de också hunnit packa ihop sina prylar och dessutom städat efter sig. Aldrig mer en yxa och spade, det lovar jag! 

8 Feb 2022