« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Fågelskådning vid Hornborgasjön

Att ha en hobby att ägna sig åt, det kan få en att må mycket bättre. En bra hobby, det är att ägna sig åt fågelskådning. Du får då komma ut i skog och mark och naturen och bara det gör gott för både kropp och själ. På Handla Digitalt finns det det du behöver ha med dig, så som till exempelvis kikare. Köp värmekamera med när du ändå håller på. En värmekamera kan användas till mycket. 

Ett bra ställe att åka till för att se en massa fåglar, det är Hornborgasjön. Denna plats ligger stranx utanför Skara, västra götland. Mest känd är detta ställe för alla sina tranor, men dete finns även massa andra arter av fåglar här. 

Fåglar vid Hornborgasjön

Vid Hornborgasjön har det skådats mer än 300 arter. Det är en av landets främsta fågelsjöar, där du kan få syn på svarthalsade doppingar och svarttärnor. Hornborgasjön är bland annat en av landets viktigaste sjöar för de fåglar som flyttar. Många arter passerar här både under vår och höst. Bland arter som passerar finns pilgrimsfalk, blå kärrhök, gluttsnäppa och brushane. Som mest fåglar är det under hösten.  Det är då tiotusentals fåglar rastar i sjön samtidigt. De stannar till vid sjön för att äta innan de fortsätter sin flyttning söderut.

Så känner du att du vill njuta av naturen och samtidigt kunna se en massa olika arter av fåglar, då passar det perfekt att åka till denna plats!

9 Aug 2020