« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Får man bättre träningsresultat genom proteinpulver?

Om man tränar mycket så får man ofta ett ökat behov av protein. Mycket av proteinet går att få i sig via den vanliga kosten man äter. Men det kan vara svårt att få i sig tillräckligt för att det ska ge resultat då man tränar. Det är då man kan satsa på proteinpulver eller andra tillskott med protein i sig. Proteintillskott kan alltså ge dig ett bättre träningsresultat. Det grundläggaden behovet för protein ligger på 72 gram för kvinnor och 92 gram för män, men tränar man, så behöver man mer. Styrketränar du så behöver du cirka 1,7 gram protein per kilo kroppsvikt och är det en konditionsidrott du sysslar med så behöver du 1,5 gram protein per kilo kroppsvikt.

Enklare med proteinpulver

Om man ser till protein i vanligt livsmedel så är det som så att i 100 gram kyckling finns det 20 gram rent protein. Det blir rätt mycket kyckling som ska ätas för att nå upp till rätt nivåer. Det är då enklare att använda dig av proteinpulver. Det är ju ofta smidigare att kunna äta en proteinshake eller smoothie efter träningen än att klämma i sig en burk med keso. Tänk bara på att det är viktigt att du även får i dig kkolhydrater efter träning, inte bara protein. Båda behövs för uppbyggnad, återhämtningen samt är bra för immunförsvaret. 

Det finns idag olika former av proteinpulver, så som vassleprotein och kaseinprotein. De tas upp olika snabbt av kroppen. Så välj rätt efter hur du vill att det ska fungera. 

13 Sep 2020