« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

God form är ditt eget ansvar

Det går en trend i träning nu, det kan ingen ha undgått. Idag behöver vi en sådan trend för de allra flesta jobb kräver att vi sitter still. Aldrig förr har människan varit så överviktig och aldrig förr har sjukdomar relaterade till dålig kondition varit så vanliga dödsorsaker. Vi gör vad vi kan för att forska på hur man motverkar hjärtsjukdomar, samt hur man räddar de som drabbas, men det allra viktigaste arbetet ligger såklart i förebyggandet av dem.

Människan är skapad för att röra på sig, förr i tiden arbetade vi hela dagarna ute på fälten. Vi arbetade hårt, slet, drog, bar och skyfflade. Innan dess var vi tvungna att jaga för brödfödan vilket krävde ännu starkare och snabbare kroppar. Dessutom så stod tillgången till mat i direkt proportion till hur hårt vi arbetare - och en del tur. Idag har vi mer mat än vi kan äta upp och inget som tvingar oss att gå ett enda steg om vi inte har lust.

Anlita - eller varför inte bli - en personlig tränare

Allt fler säker sig till en personlig tränare i Göteborg såväl som på andra håll i Sverige när det är dags att komma i form och en PT utbildning ger garanterat jobb efter avslutad utbildning. Det finns inget mer effektivt vis att komma i form på än att anlita en personlig tränare och den populäraste träningsmetoden just nu - cross fit - påminner väldigt mycket om just de "träningsaktiviteter" man fyllde sina arbetsdagar med förr i världen. Man rör sig dessutom ofta ute i naturen, vilket är välgörande på många plan.

Det är var och ens ansvar att hålla sin kropp starkt och hälsosam, det sker inte av sig självt. Med en personlig tränare blir jobbet effektivare.

13 May 2016