« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Hitta rätt träningsform för dig

Alla vet att det är vikigt att röra på sig och att träna i någon sorts form. Fitness, skönhet och hälsa hör lite ihop. Men hur ska man hitta den träningsform som man gillar då? Du kanske inte är en person som trivs på gymmet, eller du avskyr att springa? Då ska du så klart inte göra dessa saker. Det är alltid bra att träna sånt som man tycker är kul att göra. 

Hur väljer man träningsform?

Tänk igenom vad du gillar att göra och vad du tror att du kan komma att gilla i fortsättningen. Det är bra att fundera på vad det är för mål du har med träningen. Är det så att du vill bli starkare eller är det för att du vill gå ner i vikt? Du kanske vill träna för att du känner dig stel? Eller är det ett lopp av något slag som hägrar?

Hur kommer du i gång på bästa sätt?

Börja i mindre skala och öka när det känns bra. Det är bättre med en gång i veckan än att inte gå alls till exempel. Är du lite osäker, börja med något du vet du kan göra. Men var inte rädd för att testa nya saker. Det är ingen som kommer att skratta åt dig, utom möjigen du själv. Se äen till att inte ge upp direkt. Du bör ge det hela en chans, och gå ett visst antal gånger eller göra ett visst antal pass innan du bestämmer dig om det är för dig eller inte.

31 Aug 2018