« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Huskurer för förkylning

Har du drabbats av en förkylning och ligger hemma i sängen och tycker alltmänt synd om dig själv? Du kan med fördel testa ett gäng med huskurer, för att känna dig bättre. Har du nästäppa kan det vara bra med nasoferm, läs mer här. Sedan, rota igenom ditt skafferi, för många saker där kan lindra en hel del.

En bra sak är ingefära, som sägs bota en massa saker, där ibland förkylning. Ta en ingefära-shot eller en kopp ingefära-te och håll tummarna för att din dag känns lite bättre.

Honung är även det bra, då det är antiinflammatoriskt. Så använd det i ditt te!

Egen nässpray

Om du inte har nasoferm hemma och har svårt att komma iväg att köpa, så kan du göra egen nässpray. Att göra sin egen nässpray är enkelt, och är egentligen en koksaltlösning. Allt du behöver är vatten och vanligt bordssalt. Koka upp 5 dl vatten och häll i 1 tesked salt. Rör därefter om tills saltet löst upp sig. Nässprayen är färdig. Allt du behöver nu är en nässköljningskanna – som är bra om du köpt innan – och du kan börja spola bakterier, slem och snor ur nosen.

Varma drycker

Vi har ju redan varit inne på te, med ingefära eller honung. Även andra varma drycker kan vara bra, då det kan kännas lindrande. Kycklingsoppa sägs vara bra med!

Om du vill kyla ner halsen, ta då glass eller yoghurt istället för varma drycker.

23 Sep 2021