« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Kläder i rätt storlek

Det finns en strikt storleksnorm ute i butikerna och den sträcker sig från storlek XS till storlek XL. Den som behöver större än XL kläder får nöja sig med utbudet på avdelningar för särskilt storvuxna och det utbudet är i regel ganska deprimerande om vi ska vara helt ärliga. I butiker där man specialiserat sig på stora kläder har funktion alltid företräde, det är som att man som storvuxen människa inte får kräva snygga, välsittande kläder till schyssta priser. Det är inte så lite diskriminerande om man tänker efter ordentligt.

Stor och stolt med stil

Det finns dock undantag till denna annars utbredda regel och ett av dessa undantag är suveräna Motley Denim - en butik med stora kläder för killar med stil. Hos Motley Denim finns bara XL kläder och uppåt, ända upp till 8XL faktiskt. Samtidigt har jeansen modernt snitt, skjortorna hipp skärning och hoodiesarna intressanta detaljer. Tiden då man som storvuxen skulle försöka anonymisera sig själv gneom att bära menlösa kläder är bannemig förbi och det hjälper Motley Denim till med att förverkliga.

Diskriminerande storleksnorm

Det ska inte vara nedslående att köpa nya kläder - tvärtom! Så många smala människor har kläder som hobby, så varför skulle inte personer som drar några storlekar större få samma möjlighet?

På Motley Denim finns inte bara stora kläder av alla de slag, utan också accessoarer som bälten, hattar och scarves m.m. Du ska förhoppningsvis inte bara behöva handla dina kläder från Motley, men om du måste så går det - för där finns allt.

Du kille på jakt efter stora kläder, hoppas att jag berikat ditt utbud litegrann, och du tjej som har svårt att köpa kläder till din bredryggade kille i present, Motely Denim har precis det du behöver!

Own it!

1 May 2016