« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Må bättre av att tillbringa tid i skogen

Skogen, det är en bra plats att bege dig till om du vill må bättre och minska risken för att drabbas av allvarliga sjukdomar. Forskare har nu fått fram varför skogen har en helande effekt. Du som bor nära skogen kan ta en promenad dit, bara njuta, eller ta med dig en metalldetektor från Prylstaden och aktivera dig. 

Forskare vid University of Illinois i USA kom fram till att om man lämnar en stressig stadsmiljö och istället ger sig ut i skogen minskar man risken för diabetes, hjärt-och kärlsjukdomar och depression. Det efter att de utfört flera hundra studier kring detta. I skogen så är det så att man känner sig lugnare och tryggare och det förbättrar faktiskt immunförsvaret. 

Skogen ger oss lugn

Oavsett vad du ägnar dig åt ute i skogen, du kan bara sitta och njuta, ha med en metalldetektor från Prylstaden och leta saker, eller så tar du en stärkande promenad. Just bara att vara i skogen gör nytta så att säga. Du finner ett lugn där och en trygghet och det kommer att leda till att du mår bättre helt enkelt. Det har även visat sig bra för personer med utmattningssyndrom att vara i skogen på ett eller annat sätt. De har efter att de börjat vara mer i skogen känt sig mer harmoniskare och gladare. Så vill du må bra, bli harmonisk och öka ditt immunförvar, se då till att börja vara mer ute i skogen!

24 Mar 2020