« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Oväntade fördelar med träning

träning ute

Träning är bra, det vet de flesta. En del tränar för att bli starka, andra för att bli smala. Men sedan så har träning även en mängd andra bra fördelar. 

Fem fördelar med träning

En fördel med att träna regelbundet är att du minskar risken att få cancer, samtidigt som tillväxten av tumörer saktas ner.

Träning gör dig även mindre stressad. Det kanske är svårt motivera att lägga tiden, men gör du det så får du mindre stress och ångest. 

Träning gör även att du lär dig mer. Forskning visar att man får bättre effekt av inlärningen om man tränar fyra timmar efteråt. 

Du äter mindre är även det en fördel. En del tänkar att det är at tman blir hungrigare. Men så är det inte. Du behöver dock kanske satsa på kosttillskott. Läs mer om det på fitline-pminternational.se. Du som sportar kan läsa mer på fitline-sport.se

Den femte fördelen är att du får ett bättre självförtroende. Forskning visar att personer som tränar generellt har ett bättre självförtroende.

Fler fördelar

Det finns ännu fler fördelar med träning. Du blir lyckligare att att träna. Forskning visar att träning är ett effektivt botemedel mot depression. Sedan gör träningen även att du sover mycket bättre.  Du blir även mer kreativ av träning. Samt att du gör bättre ifrån dig på jobbet eller i skolan. 

Den bästa fördelen, det är att träning gör att du lever längre. Det finns en studie som visar på det. 

 

 

 

 

 

23 May 2019