« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Regelbundna tandläkarbesök är viktiga att göra

Hur ofta besöker du din tandläkare? Oftast blir vi ju alla kallade i alla fall en gång per år. Det om vi har en så att säga normal tandstatus. Den som har många hål, tandlossning eller andra problem kan behöva gå oftare. Att sköta sina tänder, dagligen är ett måste för att våra tänder ska må bra och hålla. Utöver det är det som sagt även viktigt att göra regelbundna tandläkarbesök. Det eftersom du då kan förebygga tandproblem, eftersom att tandläkaren kan se problem före de kommer. Det är till exempel bättre att göra en lagning av karies så tidigt som möjligt för att behöva borra mindre och undvika att en större del av tanden angrips.

Ha en god tandvård

Det är även viktigt med en bra tandvård hemma. För att "lära" dig ha bra tandvård Uppsala, så kan du besöka en tandhygienist. En tandhygienist kan hjälpa till med olika saker som att förebygga tandköttsproblem, ta bort tandsten samt ge bra tips och råd kring hur du på bästa sätt tar hand om din mun och dina tänder. 

Just att regelbundet ta bort tandsten är även det viktigt, eftersom att det annars kan ge dig problem med tandlossning och tandköttsinfektioner så väl som ge dig dålig andedräkt.

En sak som en tandhygienist även kan göra är att visa dig hur du ska borsta tänderna. Förvånansvärt många borstar sina tänder på helt fel sätt. Det gäller att ha rätt teknik när du borstar så att det blir rent.

25 Nov 2020