« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Samtalsterapi kan vara en bra hjälp på vägen

Om man känner att man har en viss oro, upplever en kris eller mår dåligt, då kan det vara bra att boka in samtalsterapi Malmö. Det kan även vara bra för den som vill ge sig själv möjlighet att utvecklas. 

Idag finns det ju en mängd olika terapiformer och vad som passar bäst, det vet du ju kanske själv. Det som samtalsterapi utgår från är just samtalandet. Men det kan även omfatta olika övningar som man kan göra. Bland annat kan man få göra olika avslappningsövningar, mindfulness övningar, samt annat. Man utgår från personens behov.

Terapi genom samtal

Att gå till en terapeut eller en psykolog, det är ibland något som kan behövas. Du ska inte skämmas för att be om hjälp. Det är dumt att gå runt och må dåligt eller vara oroad. Det går ju sällan över av sig självt. Det kan vara skönt att ha en utomstående att få prata med. 

Idag finns det ju många saker som kan orsaka att man inte känner att man är på rätt plats i livet. Att då få tala om det, med en professionell person kan hjälpa mycket. 

Ofta kan man genom samtal komma fram till vad det är som felar och vad man ska göra för att komma ur det. Så känner du att har behov av terapi via samtal, så är det ju värt att boka en tid hos en bra samtalstereput.

8 Mar 2022