« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Satsa på en bra motionscykel

Om du vill satsa på att köpa ett bra träningsredskap att ha hemma, så är det inte fel att satsa på en motionscykel. Läs gärna ett test motionscykel för att hitta den som passar dig bäst. En motionscykel är bra på det vis eftersom att det passar alla. Det oavsett om du är vältränad sedan innan eller precis har börjat att träna. Sedan är det skonsamt mot kroppen att använda sig av en sådan. Det finns många fördelar med att träna med en motionscykel. Bland annat så stärker du hjärtat samt ökar cirkulationen i kroppen. Sedan så kan du med den öka din muskelmassa, öka fettförbränningen och få bättre kondition. 

Träna när du vill

Genom att ha en motionscykel hemma så kan du träna när du vill eller får lust. Du kan till och med ställa den framför tv:n om du vill och se på en bra film eller serie medan du cyklar. Förena nytta med nöje liksom. Om du vill satsa hårt på att träna, köp gärna en mer avancerad cykel, med inbygga träningsprogram, eller satsa på en så kallad spinningcykel.

Varva din träning

Det kan vara bra att även träna annat och inte bara cykla. Därför är det inte fel att antingen köpa hem lite vikter samt andra sorters redskap, eller börja på det lokala gymmet. Eller så satsar du på att börja med en sport eller går på gruppträningar eller går och simmar. Variation är bra!

13 Mar 2021