« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Stressa mindre med flyttstäd

Ska du flytta och känner stress och tycker det är jobbigt att det måste städas i din gamla bostad efter att du har flyttat? Eller ska du flytta och behöver ha hjälp med att flyttstäda din lägenhet, hus eller vill? Oavsett vad så kommer vi i den här artikeln att ge dig några tips på hur du kan göra det mindre stressigt när du ska flyttstäda.

Vill du ha en hjälp med ditt flyttstäd så kan du kolla in flyttstadtjanst.se. Dom kan hjälpa dig med din flyttstädning och du kan ta del av många bra tips och tricks i deras blogg.

Tips på saker du kan göra för att göra din Flyttstädning mindre stressig

Tips 1. Starta i tid

Ett av de största misstagen du kan göra när du ska flyttstäda är att vänta till sista minuten. Detta kommer bara att öka din stressnivå och det kommer att bli ett halvdant resultat. Börja i stället tid och ge dig själv gott om tid för att få jobbet gjort. På så sätt kan du ta god tid på dig och göra ett grundligt arbete utan att känna dig pressad.

Tips 2. Gör upp en plan för städningen

Ett annat misstag som folk gör när de städar sitt gamla hem är att inte ha en plan. Detta kan leda till slöseri med tid och kraft och till att man förbiser viktiga områden som behöver rengöras. Innan du börjar städa bör du sätta dig ner och skapa en handlingsplan. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig organiserad och se till att allt blir gjort i tid.

Tips 3. fokusera på ett rum i taget

Ett annat användbart tips för att göra flytten mindre stressig är att fokusera på ett rum i taget. Att försöka städa flera rum på en gång är oftast kontraproduktivt och ökar bara din stressnivå. genom att fokusera på ett rum i taget kan du ta dig tid och städa det ordentligt utan att känna dig överväldigad.

Tips 4. Effektiv och snabbare rengöring

Vissa områden i ett hem kan vara svårare att rengöra jämfört med andra som t. ex ugnen. Här nedan har vi listat några enkla tips på hur du kan snabba på städningen och effektivisera rengöringen av dessa områden.

  • Ugnen - Använd dig utav en blandning av bakpulver och ättika för att enkelt lösa upp det inbrända fettet.
  • Avlopp - Spola vatten i avloppen och ta bort allt synligt skräp och häller sedan i 1 dl bakpulver och toppar med 1/2 dl ättika och låt det verka en stund. Sen är det bara att spola rent det.

Tips 5. anlita en flyttfirma som utför flyttstädningen

Att försöka ta itu med hela jobbet på egen hand är i allmänhet ingen bra idé om man inte vill stressa. Det kommer inte bara att ta längre tid, utan det är också troligt att viktiga detaljer förbises.

Ett bättre alternativ är att anlita professionella flyttfirma som hjälper dig med din flyttstädning. De har erfarenhet av att effektivt och snabbt utföra en grundlig flyttstädning och oftast så kan man betala lite extra så ansvarar dom att din hyresrätt går igenom slutbesiktningen.

Varför anlita en flyttstädning?

Det finns många anledningar till varför det är en bra idé att anlita en professionell flyttfirma som hjälper dig med flyttstäd.

  1. För det första kommer det att frigöra din tid så att du kan fokusera på andra aspekter av flytten. Men ännu viktigare är att det ger dig sinnesro i vetskapen om att ditt gamla hem tas om hand av proffs.
  2. För att inte tala om att de flesta flyttstädningstjänster erbjuder konkurrenskraftiga priser, så du behöver inte oroa dig för att bryta banken.
26 Nov 2022