« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Utrymme för dina behov

Om det är något vi i regel prioriterar för lite så är det oss själva, hela denna bloggs syfte är att lyfta fram denna problematik. Vi sätter många andra behov före våra egna - chefens, barnens, partnerna, föräldrarnas osv... Det är när vi gör så som vi känner oss otillräckliga för om vi själva inte får den uppmärksamhet vi behöver för at må riktigt bra så har vi inte heller tillräckligt med ork att ge det vi så gärna vill ge till de vi älskar och respekterar. Det är en ond cirkel, men om vi gör oss emdvetna om våra egna behov, och priopriterar dem, så kan vi bryta den onda cirkeln och bli våra bästa jag i alla kategorier.

Massage och beröringens kraft

Ett mycket smidigt sätt att varva ner, koppla av och njuta ostört är att unna sig regelbunden massage. Man ska inte vänta tills kroppen gör ont och man måste gå och få massage, utan boka en tid någon gång per vecka/månad (så ofta plånboken tillåter) för att få sig en rejäl uppmjukning i ljuv miljö. Massage erbjuds på många ställen i Malmö, men en favorit är Thaimassage som erbjuder thaimassage i Malmö. Den som testat denna massagevariant vet hur välgörande det är. Man kommer ut som pånyttfödd!

Spa

Förutom regelbundna massagesessioner bör man någon gång per halvår/år unna sig en spaupplevelse där allt fokus ligger på en själv och ens behov över en hel dag eller upp till flera dagars tid. Det finns ett spa i Skåne som alltid levererar och det är Hälsooasen. Här får man underbara behandlingar i fantastiskt rogivande miljö. 

Det är ditt eget ansvar att må bra så ta tag i det!

27 Apr 2016