« ett bättre du

den hälsosamma bloggen

Var äter man bra mat i Katrineholm?

Är du i Katrineholm, eller har du tänkt åka dit? Då vill jag tipsa lite om en restaurang som erbjuder riktigt bra mat. Visst kan man välja en korvkiosk, eller ett multinationellt bolag som erbjuder hamburgare... Men ni som känner mig vet att jag hellre letar upp ett matställe som kan erbjuda både god och nyttig mat. Restaurangen heter Ceith & Agnes och den mat du kan äta här är i huvudsak lokalt producerad. Det betyder att menyn kan se olika ut beroende på årstid, men att du alltid får fräscha och goda rätter gjorda på råvaror man hittar i närheten av Katrineholm. Du hittar dem på nätet på Ceithagnes.se där du kan läsa mer om dem. 

Att göra i Katrineholm

Det finns ju fler saker man kan göra utöver att leta mat i Katrineholm och här tänkte jag berätta mer om några av de saker jag själv gillar allra mest. 

  • Motorisk Scenografi: En slags futuristisk idé om hus som är mobila. det är en konstinstallation som är vacker på dagen, men helt magisk på kvällen när det är mörkt ute och det lyser i fönstren. 
  • Floda Kyrka: En enorm kyrka som är häftig att besöka. De har originalmålningar från 1500-talet och ljudet där inne är jättehäftigt. kan du tajma in körsången kommer du att känna ren lycka.

Åker du tåg dit kan det bli lite svårt att hitta till dessa, men väljer du att åka bil så kan du ta dig ända fram för egen maskin. 

25 Jan 2019